operation.PNG

Vertebroplastik

Knogleskørhed?

Lider du af knogleskørhed (osteoporose, nedsat BMD) betyder det enten, at dannelsen af nyt knoglevæv er stærkt nedsat, eller at nedbrydningen af knoglevæv foregår hurtigere end normalt. Herved mindskes elasticiteten samt styrken af knoglen, og der opstår sammenfald af ryghvirvlerne eller brud på ryghvirvlerne, hvilket kan give store smerter. Mange ordineres D-vitamin, kalk og fossamax.

Sammenfald i ryggen p.g.a. knogleskørhed er en af de hyppigste aldersbetingede sygdomme. Den rammer primært ældre kvinder fra 60 år og opefter. Blandt 70-årige kvinder finder man således sammenfald i ryggen hos ca. 20 %.

Behandling af sammenfald i ryghvirvlerne

Traditionelt har man behandlet med smertestillende medicin, fysioterapi og evt. et korset. Mange bliver dog ikke smertefrie af denne behandling og oplever derfor en væsentlig begrænsning i deres daglige aktiviteter, som er med til at forringe livskvaliteten.

Gennem de sidste 10 år har man derfor udviklet et lille indgreb kaldet vertebroplastik, hvor der indsprøjtes 2 – 3 ml. knoglelim i den sammenfaldne ryghvirvel. Herved stabiliseres og styrkes ryghvirvlen.

Patienter med både friske og lidt ældre sammenfald i ryggen kan afhjælpes med vertebroplastik. Mere end 85 % af patienterne med rygsmerter forårsaget af sammenfald oplever en væsentlig smertelindring efter operationen. For at udføre behandlingen kræves det dog, at patienten ikke er i behandling med blodfortyndende medicin eller er dement.

Priser

Forundersøgelse:

2.500 kr.

Vertebroplastik indgreb:

Ring for pris

 
Priserne er inkl. moms, og gældende fra 1. januar 2015. Alle priser er vejledende. Den endelige pris, som afhænger af individuelle ønsker og indgrebets kompleksitet, vil blive fastsat ved den indledende undersøgelse.

Alle undersøgelser og behandlinger tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring, jvf. lovgivning pr. 01.09.2013.

Print Print